OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD ZVK TERKOEST - ZVK CELTIC HOUTHALEN '94  2-10 (1-4)

DATUM 27-04-2012

DOELPUNTEN 3’ 0-1 SLEYPEN Sven, 6’ 0-2 COPPOLA Fabrizio, 10’ 0-3 ACHADOUD Omar, 13’ 0-4 ACHADOUD Omar, 18’ 1-4 JAENEN Dieter, 32’ 1-5 COPPOLA Fabrizio, 35’ 1-6 ACHADOUD Omar, 37’ 2-6 JEURIS Dieter, 38’ 2-7 NEJJAR Youssef, 40’ 2-8 HUYUK Mustafa, 48’ 2-9 COPPOLA Fabrizio, 50’ 2-10 ACHADOUD Omar

VERSLAG De halve finale voor de Beker van Limburg werd betwist in Terkoest Alken. Met nostalgie keerden we terug naar de sporthal waar we menige duels op het heetst van de snede hebben betwist. Doch, intussen zit er heel wat verschil tussen beide teams. Terkoest speelt nu in de middenmoot in eerste provinciale, maar wipte wél topklasser Sahin Hasselt én titelpretendent in tweede Leopoldsburg. En dus kon er ook gisteren maar één verliezer genoteerd worden. Doch Celtic had ook zijn zinnen gezet op een finale plaats tegen Futsal Hasselt, doch zonder de gekwetsten Derin en Stoop. Huyuk keerde terug na maandenlange revalidatie.

Na drie minuten al kon Sleypen met een schot uit de tweede lijn paal binnen schieten. Terkoest probeerde wat terug te doen, maar Coppola kon de marge verdubbelen in een drie-tegen-twee aanval als hij overhoeks besluit in de zesde minuut. Twee minuten later krijgt Sleypen de 0-3 op een dienblaadje, maar mikt nonchalant tegen de stak. Na tien minuten staat het toch 0-3 als Achadoud op aangeven van Huyuk in het dak van het doel besluit. In de twaalfde minuut de eerste écht bedreiging van Alken, maar het listig hakje van Punie belandt tegen de paal. Een minuutje later recupereert Achadoud de bal en schiet beheerst de 0-4 in doel. Alken blijft er echter voor gaan en doelman Maes moet een eerste keer goed tussen komen met de voet rond het kwartier. Drie minuten later kan Jaenen een schot vanuit de tweede lijn toch scoren, 1-4. Eventjes nog wat hoop van Alken, maar het is Celtic van net voor affluiten nog twee dijken van kansen de nek ziet omwringen. Een eerste door Sleypen en de laatste door Duric, die de dwarsligger begon te verwijten.

Na de pauze een gedrevener Alken, doch opnieuw zonder al te veel problemen voor Celtic dat autoritair speelde en Duric na vijf minuten opnieuw de dwarsligger zag verwijten. Doch in de 32’ kan een knappe één-twee op hoekschop tussen Coppola en Achadoud afgerond worden door eerst genoemde, 1-5. Na tien minuten in de tweede helft een zeer leuke aanval via Coppola en Sleypen op rechts, die meteen de ingelopen Achadoud aanspeelt en het staat 1-6. Twee minuten later kan Jeuris de 2-6 scoren als een vrije trap niet kan ontzet worden. Opnieuw probeerde men moed hieruit te putten, maar al even vlug als daarstraks werd die hoop terug weggespoeld door Nejjar die op een ingestudeerde hoekschop scoort, 2-7. Een minuutje later kan Sleypen opnieuw niet scoren, als hij de op de paal schiet. Iets over halfweg de tweede helft kan Celtic nog eens een korte een-twee spelen en kan Huyuk zijn gram hallen door de bal in de winkelhaak te pegelen, 2-8. Met nog drie minuten op dek lok kan ook Alken laten zien waarom het in die halve finale zit, als ze een uitgetikte kans bij elkaar voetballen, doch Santermans mist voor open doel. Op twee minuten van het eindsignaal kan Coppola van aan de eigen hoekschopvlag een magistrale lob over doelman Pauwels lobben, 2-9. Celtic speelt dan nog eens een aanval uit het boekje bij elkaar, en Achadoud is de killer van dienst vanavond, 2-10. Ook Jeuris krijgt nog een dijk van een kans in de allerlaatste minuut, Maar nieuwkomer Decoster haalde zijn gram tot 3x toe.

Celtic stoot dus door naar de Finale. En dat was nog een doel binnen de hele groep. Zo sluiten we een spijtig seizoen toch nog in schoonheid af !!! De finale zal betwist worden op zaterdag 12mei om 21u00 in de sporthal van Kuringen !!!!